Vad kan jag hjälpa dig med?

Under min karriär har jag alltid varit i gränslandet mellan teknik och människor och jobbar med att driva affären framåt. Det är otacksamt att vara fokuserad på internkommunikation och internt samarbete för det får längst prio när det kommer till teknik eftersom det ändå alltid finns en chef som kan/bör styra upp den sista biten.

Men det är den där magiska sista biten som jag är med och lägger. Att få med alla på samma båt. Alla kanske inte nödvändigtvis är glada att vara där och några ror som om det var det roligaste som hänt sedan jojon.

För oavsett om du behöver INTRANÄT, eller rulla ut NYA ARBETSSÄTT eller en UTBILDNINGSSITE så är det några samma saker som händer.

Föreläsningar

Jag är en van och uppskattad föreläsare där jag tar ner tekniken på vår nivå där vi människor träffas och gör bra saker. Jag drar mig inte från att ge rekommendationer och vara tydlig om vad du ska använda till vad och förutom att igenkänningsfaktorn brukar vara hög när jag pratar om digitalt samarbete i arbetsgrupper så brukar jag också få en del skratt.

När jag pratar internkommunikation så brinner jag och visar glatt upp hur de analoga strömmarna (personalmöte, kaffemaskinen, informationsmöten) ser ut i den digitala världen (Live events, Yammer och bloggar)

Workshops

“Hur ska vi sätta ihop vår site?” Där tror kunden att vi börjar men vis av erfarenhet så börjar jag med “Varför ska vi göra detta? Och hur ska vi göra det? Vems ansvar är vad?” Vi behöver sätta spelregler. Ramar och ansvarsområden. Utifrån dem så kan vi börja arbeta.

Och så har vi några workshops till där vi pratar behov, krav, governance, ramar, kärnprocesser, olika samarbetsmallar, olika former av samarbete.

Rådgivning

Även om alla verksamheter är ganska likadana; man har syfte, ska följa svensk lagstiftning, människor som behöver prata med varandra eller samarbeta kring samma saker, så är man oftast i olika utgångslägen. Vad är bäst för er att kasta er ut i Office 365 världen? Jag ger ett bra och långt svar istället för “det beror på”. Jag har exploderat över många whiteboards och get många aha-upplevelser.

Förstudieledare för att införa Office 365

När det är dags att börja närma sig molnet och Office 365 så finns det en drös med praktiska saker som man behöver göra som är mycket specifikt för just Office 365. Det finns massa tekniskt att grotta i och för att du inte ska snubbla när du inför det. Det finns infrastruktur, kontohantering, policys, nätverksproblem, klienter, mobiltelefoner, laptops, servicekonton, befintliga arbetssätt och system som överlappar. Det är en djungel.

Office 365 projektledare

Det är inte alltid helt enkelt att veta som projektledare idag hur man ska ta sig an detta område. Det är inte som ett vanligt IT projekt utan…. något helt annat. Det är Office 365 projekt och de är ett eget monster.

Förvaltningsledning för Office 365 och/eller SharePoint

Att hantera Office 365 idag är ingen liten uppgift. Många bolag sitter lite fast i detta då man inte bara kan ta en förvaltningsledare som man har idag och applicerar Office 365 på det. Det händer saker hela tiden som både kan skapa incidenter, möjligheter och där många ibland blir släpade efter sina early adopters och känner en viss maktlöshet.

Digitalisering av samarbetssätt

Det är inte bara att skapa ett team så är det igång. Vi har alla verktyg och det tillkommer fler. Jag tillför en fast hand att hålla i när det kommer till hur man borde göra utan att binda ner de som tidigt anpassar sig och “bara vill jobba”

Digitalisering av informationsspridning

Företag skaffar sig lite konton på social media men ändå blir man inte superpopulär. Samma sak med interna kanaler. Det är inte bara att skapa de tekniska kanalerna utan jag ser alltid till att förbereda rätt personer på vad som behövs göras, både arbetsmässigt och i förändringsledningen.

Teams / SharePoint / OneDrive / Yammer / Planner / Dokumenthantering / Roadmap

Jag kan det. Jag har massor av t-shirts med nördiga budskap. Jag är supernördig i hur dessa verktyg hjälper oss framåt.