powerappsUnder maj månad kommer Microsoft att börja rulla ut en rad nya funktioner och applikationer i Office 365 familjen (de kommer även i SharePoint 2016). En av de nya funktionerna/applikationerna som jag fastnat lite extra för är Microsoft PowerApps.

Både SharePoint Online och Foundation (server) kommer att få full responsivitet på dess användargränssnitt, och med PowerApps kan du själv enkelt utan att skriva någon kod skapa egna mobilapplikationer som dyker upp i din PowerApps applikation. Applikationen kommer att ersätta InfoPaths formulär för att använda och interagera med listor i SharePoint – med full responsivitet för användning på mobiltelefoner/surfplattor. PowerApps kommer att finnas till Andriod, iOS, Windows Phone, OS X och Windows 8/10.

Läs Gareth Fishers “First look at Microsoft PowerApps for SharePoint” på Linked in här.

En annan Microsoft partner Aiimi kommer att tillsammans med Gareth hålla ett wibbinarium den 18/5 15:00 svensk tid som jag rekommenderar, registreringen till det hittar ni här.

Vill du läsa mer om PowerApps så kan du göra det här: https://powerapps.microsoft.com/ samt på deras blogg: https://powerapps.microsoft.com/en-us/blog/

In och registrera er för webbinariumet så ses vi där 18/5 🙂