…but why?

Kan en bild ha med säkerhet att göra?

Du läser troligtvis denna sida när du är inloggad, och du vet att det är du som är inloggad genom att du ser dig själv uppe i hörnet.

Skulle du råka se en kollegas bild så ska du logga ut hen och sen skicka ett diskret mail och påminna denna om att logga ut eller låsa skärmen. Ja, namnet står men hjärnan processar bilder snabbare och bättre. Tänk på att vi gick länge i skolan för att lära oss att läsa och skriva text, och att vi har lärt oss olika språk och termer. Vi har inte suttit en dag i skolan för att lära oss att känna igen ansikten – det ligger med i vår DNA och är medfött.

Använder vi bilder som ser ut som vi gör i verkligheten innebär det att vi kan känna igen varandra från vår interaktion i verktygen. En säljare på ett annat kontor i en annan stad kan kännas som en god vän när ni väl ses för att du har sett hen massor av gånger, deras ansikte är kodat i din hjärna som en vän.​

Vad är en bra profilbild?

Din bild ska se ut som du oftast gör på jobbet, en närbild på ditt ansikte framifrån utan solglasögon. Vi ska kunna se vem du är. Målet är att dina kollegor ska känna igen dig på möten och konferenser. Ett foto på dig, helt enkelt – inte en tecknad bild eller ett porträtt av din favortiskådis. För en mer djupgående genomgång om profilfoton titta på denna både informativa och roliga video om profilbilder på LinkedIn.

Action: Kamma dig, leta efter en plats med en neutral bakgrund och ta en selfie. Le gärna. För det blir faktiskt trevligare om alla ser glada ut när man jobbar med de interna verktygen.

Hur ofta ska du byta?

När ditt utseende förändras ska du uppdatera profilbilden. Har du klippt dig? Har du lyckats med lunchbesöken på gymmet? Piffat upp looken med nya grymma glasögon? Byt bild.

Hur byter jag profilbild?

Logga in, klicka i högra hörnet:

Capture01

Då visas en ny meny, tryck på “ändra”:

Capture02

Tryck på “Choose File” och navigera till den bild du vill byta till. Glöm inte att trycka på “Spara”.

Capture03

Om allt har gått som det ska så har du bytt till en snygg profilbild.

Capture04