Jag har en dröm om att vi har en så stabil miljö att vi inte blir oroliga för nya releaser, utan tar oss an dem och kan vetenskapligt och med 100% säkerhet veta om det kommer att fungera eller exakt vad som inte fungerar.  

Jag drömmer om en värld där inga slutanvändare hittar fel i produktion. Där det värsta som händer är att slutanvändare möts av ett meddelande att vi jobbar på att lösa problem och när de kan komma tillbaka för att arbeta. Vanliga är att vi meddelar dem att något har hänt och det är löst.  

På den stabila miljön vill jag bygga en fabrik där vi har en metod och projektmodell som gör att vi snabbt och effektivt kan skapa nya applikationer och tjänster på vår plattform.   

Jag drömmer om att köpa tredje parts produkter som jag kan garantera mina slutanvändare är säkra.  

Jag drömmer om korta projekt.   

Jag drömmer om 100% säkerhet lokalt och i molnet.  

Jag drömmer om att använda den senaste tekniken fast vi har massor av anpassningar.  

Jag drömmer om noll nertider.  

… så jag drömmer om automatiska tester. 

För att få det att fungera behöver vi 

  • Starta det stora och svåra arbetet med att skapa automatiska tester för vår plattform och våra tjänster 
  • Alltid använda automatiska tester i alla utvecklingsprojekt som lämnas över till förvaltning 
  • Löpande låta support skapa automatiska testfall baserat på buggar 

Så om du hör mig tjata om automatiska tester, tänk på att jag drömmer om så otroligt mycket saker som är på andra sidan.  

Eller så låter vi PowerPlattformen i Microsoft leda oss ner samma stig som Lotus Notes. Det är min mardröm.