Jag kommer ihåg när Communityfunktionen kom till SharePoint. Det var kul. Men jag var aldrig med om att det riktigt tog fart. Det gamla hederliga forum som fanns höll på och dö ut för mer snabbrörliga social media (fast forum var en tidig form av social media, kanske den första?)

Hur som, det var en god tanke, men nu verkar det som om Microsoft drar tillbaka positionerna på den typen av funktioner i SharePoint och lägger mer krut framåt med den typen av funktioner i Groups, Teams och Yammer.

 

Från Community till Yammer/Groups/Teams

 

De flesta funktionerna finns men heter något annat och kan ha en liten annan twist på hur det hela hänger ihop. Det som jag kan tycka är lite tråkigt är att en riktigt användbar funktion är borta, och det är att kunna markera något som en fråga, och sedan kunna markera något som ett svar. Om du saknar den kan du alltid puffa för den i user voice men det verkar vara mycket lite intresse för Communities. Antagligen också därför jag hört ett rykte om att funktionaliteten kommer att försvinna från SharePoint.

Om du har bra fart i dina forum kanske du får locka över dina medlemmar med argument som att det är mobilanpassat, hålla lite Groups och Teams utbildningar och lansera några piloter innan du dödar dem. Om det är döda communities så är det bara att radera. Om någon klagar så hälsa från mig.