Välkommen hit till Cloud 476!

Idag består företaget av mig, Pia – hej hej! Jag har fått många skratt på min profil på LinkedIn där jag säger att jag är VD och vaktmästare men jag tycker att varför inte vara tydlig med hur det ligger till? Det är lite min grej – och gärna med ett snett leende till. Man har det bara så roligt som man gör det.

Jag är lite tokig i Microsoft 365 och är en av de där passionerade typerna. Jag kommer så väl ihåg mitt första möte med vad som vi idag känner som SharePoint. Det var på en mässa i Älvsjö och där stod en kvinna och demonstrerade Tahoe. 

Jag hade då pluggat C, C++ och Linux för att senare börja arbeta som “IT-kille” (fast tjej) i en helt renodlad Microsoftmiljö och hade kämpat med att programmera saker som hon helt lätt bara flög förbi som fanns med i produkten. 

Idag, 18 år senare (jag började jobba med SharePoint inte på en gång utan det dröjde till 2004) så har jag nått en position av att vara en SharePoint elder. Det har varit en tuff resa. Alla har inte alltid älskat SharePoint och jag har ibland också funderat på att göra slut. Nu är det enklare och riktigt roligt! 

Möjligheterna jämfört med produktivitetsnivån

Idag kan “man göra allt” med tekniken men ändå så är vi inte så himla mycket snabbare eller bättre på jobbet än vi var för 10 år sedan. Jag raljerar lite men det finns ju vissa processer som tar lika lång tid som det alltid har och vi verkar vara fysiskt oförmögna att ta oss förbi våra invanda mönster. Det är min quest, mitt karriärsäventyr, att få folket över på andra sidan. Där jobb kan flöda enklare och vara roligare. Mycket enklare och roligare än idag.

Är du lite som jag?

Slå en signal eller koppla ihop dig med mig på LinkedIn.