Vi precis som på det flesta andra arbetsplatser använder oss utav ett gäng olika webbläsare, framförallt vi som jobbar med SharePoint. Det är vanligt att man använder sig utav samma privat som på jobbet för att underlätta en rad olika saker, men det är inte det jag tänkte ta upp nu.

Jag själv använder Google Chrome, och när jag kopplar in laptopen till skärmen på min arbetsplats så zoomar jag gärna ut i webbläsaren för att få en bättre överblick på sidan. Det jag märkte då var att vid olika % in/ut zoomat så ändras verktygsfältet i redigeringsläget av en aspx sida. Chrome verkar tro vid olika % zoom att det är en dator, och vi andra lägen att det är en mobil/surfplatta. Se bilder nedan på hur det kan ändra sig.

fulltoolbar

zoomed

Så om du “blivit av med” det fulla verktygsfältet i gränssnittet så kan det vara så att du medvetet eller omedvetet råkat zooma in/ut på sidan(ctrl + scroll upp/ner ändrar zoomen).