Förut fungerade så att du köpte en licens för ett program, exempelvis Office med Word, Excel och PowerPoint. Efter den första installationen fick Microsoft buggrapporter och anpassade vissa saker till nya operativsystem och du laddade ner en patch eller ett tilläggspaket. Vad som var i paketen och vad som skulle komma sedan var något som ingen riktigt visste, och eftersom det var så omfattande saker försökte man packa ihop så mycket som möjligt i ett bra paket. Vi IT-folk kunde ha långa diskussioner om enskilda SP och patchar. Jag kommer inte sakna det.

Vad har ändrats?

Nu när du använder Office 365 och har Microsoft ett annat sätt att arbeta. Fel loggas behöver du inte kontakta dem med buggrapporter – de vet redan. De sitter och analyserar trafik och funktioner; vilka som inte funkar, vilka som inte används. Du kan du välja om du vill delta i  Microsoft OPEP (Office Personalization Experience Program) eller inte. Miljontals kunder så din specifika data kommer inte fram men den massiva mängden av information visar Microsoft vägen vart kunderna vill gå.

Office 365 Roadmap

O365RM

Microsoft använder de insikterna som de får genom OPEP och flera andra saker för att vidareutveckla tjänsterna och vad som släpps finns i deras roadmap. Det står ganska klart och tydligt vad som ska hända, men det kan vara svårtolkat vad det exakt betyder för dig och ditt företag.

Uppdateringar i vår blogg

I vår blogg kommer vi att förklara vad som händer. Till en början kommer det att vara öppet för alla men senare kommer det att ingå i vårt community för våra förvaltningskunder, det finns under kategorin Office 365 Roadmap.