Har du, precis som jag, kommit tillbaka från till exempel ett påsklov och börjar att beta av mailen och råkat svara på ett mail där du senare ser att de redan har fått flera svar.

Du ser ut som om du ignorerar dina kollegor, lite arrogant men egentligen bara lite efter i mailen.

“Visa som konversation”

Det finns en inställning som hjälper dig, och som buntar ihop alla mail i en tråd, “Visa som konversation” på svenska och “Show as conversation” på engelska. När du gör inställningen så kommer du att kunna “fälla ut” hela konversationen i kronologisk ordning, förutsatt att ingen ändrar ämnesraden (subject line).

Gör inställningen

Det finns lite olika sätt att göra inställningen och i online varianten gör du som i bilden och klickar på filter och väljer show as och väljer Conversations. Jag har det påslaget bara på min inbox men du kan välja att ha det påslaget för hela mailboxen.

 

Då kommer du också att se dina skickade mail utan att behöva gå in i Skickat mappen. Om du får mycket mail och skriver mycket mail kan du spara massor med tid. Men det viktigaste är inte tiden, utan att du inte framstår som arrogant och håller på med digital härskartekniker.

 

Har du något bra knep som du använder? Skriv i kommentaren.