sharepointsaturdayI lördags var det dags för ytterligare en SharePoint Saturday och det var bättre än förra året. Vesa Juvonen (MCSM) var grym och med glimten i ögat lite påhoppad av Spencer Harbar (MCSM, MVP) och Wictor Wilén (MCSM, MCT, MVP) i keynote och i panelen.

Jag gick på följande sessioner:

  • Branding Strategies for SharePoint and Add-ins – From Design to a modern Style Guide – Talare Stefan Bauer (MCT, MVP)
  • Office Graph – Is it for you and your business? -Talare Mikael Svenson (MVP)
  • The digital Workplace: What you need to know to make your workplace a strategic asset – Talare Symon Garfield (MVP)
  • Skybow demo – några smarta genvägar i SharePoint utveckling
  • The ghost in the productivity machine – Talare Paul Linde

Branding strategies for SharePoint and Add-ins- From Design to a modern Style Guide

Det var ett superbra pass och jag blev jätteimponerad (kan också vara för att jag är inte jättenära UX) men jag tilltalades av det smarta sättet att ha en levande Style Guide, istället för den inte så hjälpfulla grafisk design i pdf.

Den levande style guide blir då dokumentation och arbetsverktyg och UX test på en och samma gång. Jag älskar det. Plus att det är en bra metod för oss som jobbar bara med SharePoint och Office 365 att snabbt kunna leverera till våra kunder hög kvalité. Min naturliga fråga var “Can I steal it?” och svaret var Ja – länk till hans blogg om detta.

Office Graph – Is it for you and your business?

Han gick igenom vad det var för något och hur utvecklingen har gått. Han var lite besviken på att Microsoft inte har utvecklat mer för Office Graph än Delve. Han levererade en del poänger men den största grejen med just Delve är att du kanske inte alltid vet vad som händer i ditt företag och runt omkring dig och där kommer Delve in som en annan sort sökvy som bygger på signaler. De signalerna är när du mailar, redigerar, kommenterar, läser mm saker inom Office 365 (förutom Yammer) och då tänker Office Graph att kanske är du även intresserad av detta och bubblar upp info till dig. Läs mer i mitt blogginlägg här.

 

The digital Workplace: What you need to know to make your workplace a strategic asset

Symon – jag har vad man kallar i branschen en professional crush på Symon. Han är så jävla bra och jag kommer att lära mig (stjäla) så mycket jag bara kan av denna man. Han hade ett så vackert system som visar för kunderna hur de (tillsammans med sina leverantörer) behöver arbeta för att göra SharePoint till det strategiska tillgången det kan vara.

Symon

The ghost in the productivity machine

En olycklig titel för en jättebra session. Han pratade egentligen om lite samma saker som Symon – hur man ska tänka och agera kring sitt intranät eller digitala arbetsplats. Han satte fingret på många saker som fick mig att fundera en hel del. Jag kommer att återanvända en del av hans saker och den viktigaste var Enterprise Productivity, Personal productivity och Capacity Productivity. En poäng var att personlig produktivitet har höjts med 25% medans verksamheters produktivitet endast har ökat med 1%. Hur de siffrorna har kommit fram vet jag inte men det klingar rätt i mina gamla ben.

Han pratade om Desired behaviours som jag gillade. Resonera gärna med mig skillnaden mellan Sharing och Contributing.

  • Collaboration
  • Contribution
  • Sharing
  • Learning
  • Reaching

Prenumrera på vårt nyhetsbrev för att få reda på när såna här events händer och för att få information om vad som hände där.