Idag släpptes iOS appen för SharePoint!!! Hade jag en svans skulle jag vifta på den nu.

Det är första steget till att du har ett mobilt intranät till ingen ytterligare kostnad eller ytterligare underhållsansvar. Det ingår i din licens och det gäller ON PREM också!! Jusste, ni serverkramare får lite kärlek också. Appen är till för Office 365, SharePoint 2013, SharePoint 2016 och hybrid.

the-SharePoint-mobile-app-for-iOS-is-now-available-asset-1

Vilket innehåll får man ut i SharePointappen?

  1. De siter som du är inne på ofta kommer upp först – det är en app som handlar om dig. I övre menyn ser du sen de siter du följer.
  2. Nästa val via bottenmenyn är de siter som vi på IT/kommunikationsavdelningen lagt fram till dig.
  3. Sen är det en lista på dina kollegor. Om information ligger rätt i AD kan du därifrån ringa till dem också

Du ser vad som har hänt där och den välkända hamburgarmenyn finns uppe till höger där du ser samma meny som i Quick Launch/Snabbstart. Startsidan på siten blir inte per automatik responsiv så det får du jobba på. Men alla listor och siteinnehåll finns där. När du öppna dokument så tas du till OneDrive appen.

Gör såhär: Se till att alla dina användare har de appar tillgängliga via Intune eller informera om dem. SharePoint, Delve, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, Skype, Outlook är en bra nivå. Det finns givetvis många fler appar från Microsoft i app store.

Använder ni Intune kan du dessutom skydda att information bara går mellan de apparna som du bestämt, men det är ett annat ämne för en annan dag.

Mer information

Microsoft Blog: Your intranet in your pocket—the SharePoint mobile app for iOS is now available

Video från Microsoft Mecanics – Your intranet in Your Pocket: The SharePoint mobile app

 

Android och Windows Phone släpps senare i år

Va? Varför? Jo, det handlar om marknadsandelar, säkerhet och målgruppen för SharePoint. Där är iOS den med flest användare. Men det kommer till er andra också. Det kommer – ta det bara lugnt.

Prenumerera för att direkt få bloggposterna direkt till din mailbox.