Nu har sommaren passerat lite för hastigt, men inte helt utan positiva nyheter. Microsoft har hunnit släppa en del häftiga funktioner för Office 365 användare. En av nyheterna, Microsoft Bookings, inriktar sig till små och medelstora företag, som ska hjälpa dem med att förenkla och förbättra sin kundbokning.

Gör din arbetsdag lite lättare

Kundbokningar kan kosta mycket i frustration och en liten dubbelbokning kan skapa stora problem. Denna tjänst gör det mycket enklare för företag att organisera och boka kundmöten. Det blir även enklare för kunderna att boka möten, ett kontor eller som i Microsoft reklamsnutt, boka in frisörtid för din hund vart dom än befinner sig. Kunderna bokar in sig enkelt via företagets hemsida och kan välja själv tider som finns lediga i schemat som företaget själv har satt upp.

 

Det fina med den nya funktionen är att så fort en kund har bokat in ett möte, ett bekräftelse mail skickas till kunden med en länk där de kan gå in och ändra tid eller avboka ett möte snabbt och enkelt. Men även så skickas ett påminnelse meddelande till kunden, så Ni slipper jaga och påminna dem om mötet, vilket skapar mindre stress och ger er mer tid till att förbereda inför ett möte.

En annan fin grej med Microsoft Bookings är att de inbokade mötet läggs sedan till automatiskt i din & dina kollegors jobbkalender, där man kan lätt överlåta en inbokning till en av dina medarbetare.

 

 

Microsoft Bookings användare

Microsoft släppte ut Bookings som en First release till kunder som prenumererar på Office 365 Business Premium Plan. Om några månader kommer denna funktion även rulla ut till de andra Business Premium prenumeranter runtom i världen. Dock kommer denna funktion endast gälla de som prenumererar Business Premium Plan. I och med detta kommer Microsoft även släppa ut en mobil app för Bookings inom de närmsta månaderna.

Läs mer på Microsofts blogginlägg från den 20 Juli 2016.

 

Prenumerera på denna bloggen för att hänga med om vad som händer i Office 365 världen.