surface

Nu har det gått några månader till, och jag är lika nöjd som tidigare.

Inga workarounds

Jag har fortfarande inte stött på en enda komplikation eller att jag har gett upp med ett program eller uppgift. Allt som jag tidigare gjorde på min laptop gör jag nu på min platta.

Kan inte sätta in SIM kort

Jag saknar att kunna sätta in ett SIM kort i den. Det går i den som är tänkt för privata marknaden men inte i Pro. Jag förstår verkligen inte varför.

Tyngre men inte så tung

Den är tyngre än mina andra plattor (iPad 2, Samsung Tab) så när jag bara vill ha en platta att titta video eller annat på så använder jag dem. Ja, om inte barnen har dem förståss.

Jag älskar det faktum att jag inte behöver ha en datorväska längre. Den får plats i min handväska. Pennan sticker ut lite men det funkar.

Papper är kvar för anteckningar

Penna och papper fortsätter jag med verktygen till trots. Det som inte fungerar är att jag ännu inte lyckats att överföra mina kråkor till något läsbart utan får avkoda det nu från ett program (OneNote) till något annat, där jag förut avkodade från papper till något annat. Kanske kommer något komma där det kan ersättas ytterligare. Jag hoppas på det.

USB minuspoäng

Jag har nu en plats hemma uppsatt med tangenbord och mus och lite annat (alltid en massa annat) och det stör mig lite med den ensamna USB porten. Jag har en extern hårddisk som jag använder ibland och den lilla USB hubben som jag har direktimporterat från Kina är för klen för att driva den med el.  Då har jag två dåliga val.

  1. Dra ut USB hubben, sätta i externa hårddisken och försöka överföra filer och annat med pennan eller fingret. Jätteyxigt.
  2. Köpa en ny USB hub.

Jag lutar givetvis åt en ny hub men hade jag haft bara en USB utgång till kunde jag ha kvar tangentbord och mus OCH extern hårddisk.

USB pluspoäng

Pluspoäng för USB utgången på laddaren – där sätter jag mobilen och får en snabb laddning. Tackar! Lite synd att den bara kan användas för laddning.

Kommer jag att börja använda laptop igen?

Inte frivilligt i varje fall. Jag älskar den.