Du har gjort som en snäll/påtryckade Yammeradmin (en sån som jag, varsågod!!!) och gått med i Yammer och det spammar dig.

Visst, du har lagt till en massa grupper, för du är en nyfiken person och gärna vill vara med i gänget. Jag också. Du har lagt till ett gäng grupper för att man vill få upp ett flöde. Det var ju några grupper som såg intressanta ut.

Men… det är ju -massor- av saker hela tiden och jag har inte tid att stanna upp och gå in på Yammer. Några saker verkar intressanta men det är nu bara brus.

 

Ta’t lugnt! Det går att ordna.

Dina notifieringar är inställda från början till att få mail om allt, och det var ju så i början på Facebook också. Det är en strategi för kommunikatörer att innan du har en rutin om att gå in på appen (vilken det än må vara) så får du påminnelser i mailboxen som vi är rätt säkra på att du åtminstone skummar.

 

Dra ner notiserna, men ta inte bort dem – än.

Det finns de som suckar och tar bort alla notiser och sen aldrig går in på Yammer igen. Varför går de aldrig in igen? Jo, för de har ingen rutin att gå in och när nätverket tar fart står du där som ett frågetecken. Näe, mjuka till det lite. Inte varje grej som händer och inte varje dag. Gör en veckosummering för dina notiser.

 

När ska jag stänga av notiserna?

När du redan har läst allt som skickas till dig i mailet så vet du att du är redo att stänga av utan risk att stanna utanför.

 

Praktiskt – Hur gör jag?

1 Logga in på Yammer

Gå till yammer.com och logga in med din jobb e-mail.

 

2 Redigera inställningar

Vid ditt namn längst ner i vänstermenyn finns det ett kugghjul. När du klickar på det öppnas en meny och där väljer du Redigera inställningar.

 

Gå till Aviseringar

 

Sätt smarta aviseringar

Nedan är min rekommendation för newbies på Yammer.

  • Skicka sammanfattning veckovis.
  • Stäng av sammanfattningen – Microsoft har tagit bort weekly digest och de som har det får en daily digest. Blä. Nej tack. Läs mer här.

Skicka e-postmeddelande när

  • Jag får ett meddelande i min inkorg
  • Någon bjuder mig till en grupp
  • Någon begär att ansluta till en privat grupp som jag administrerar
  • Det finns tips och viktiga uppdateringar om funktioner i Yammer

 

Spara – Klar! Nu har du dragit ned ordentligt på den mängd av mail du får av Yammer.

 

Ninjas: Ladda ner Yammer appen på mobilen och lägg den bredvid mailen. Då går det fortare för dig att stänga ner alla notifikationer.