thinking_woman_PNG11615Hur är det att ha en digital arbetsplats? Här är en fältrapport från min verklighet.

Tankar om natten

Denna vecka har det varit stressigt när viktiga saker ska ske preciiis innan semestern och när vissa har gått på semester. För att inte tala om vad som hände kring skolavslutningar och midsommar.

Jag hade en tuff nöt att knäcka med min chef och jobbade med mail, telefonsamtal, möten och PowerPoint. Vid ett tillfälle vaknade jag kl 4 på morgonen av en tanke kring det. Jag hade telefonen bredvid mig och redigerade PowerPointen med den och somnade om gott.

 

Support on the fly

Igår hade jag ett paket som jag bara kunde hämta på morgonen. Jag stannade hemma och jobbade på morgonen på min hemdator. Mail och OneDrive gjorde det möjligt att bara fortsätta där jag var från dagen innan. Till och med mina Officeprogram kommer ihåg mina senaste dokument fast det var på en annan dator.

När jag går ut genom dörren hör jag ett pling från datorn och när jag kommer ut från hissen ser jag en missad Skype konversation från en kollega i en mailnotifiering på telefonen. Medans jag går till bussen startar jag min Skype för företagsapp och börjar chatta. Snabbt märker jag att jag kan inte gå och skriva för att hjälpa honom med detta problem. Istället startar jag ett telefonsamtal i Skype.

Min kollega som också sitter hemma på sin hemdator har problem med att starta en grupp och råkar vara på fel ställe. Jag guidar honom rätt och när jag klivit på bussen och den åker iväg har vi avslutat samtalet och han har fått sitt problem löst.

Verktyg:

Vi använde E-mail, Skype, SharePoint, Groups på våra hemdatorer och min arbetstelefon.