Idag fick jag en smart och rolig idé om hur användarens profilbild i Office 365 kan utvecklas. Givetvis var det en eftertanke till ett problem som jag upplever med en kund men det är en annan historia.

Vore det inte superbra om användare kunde ha en samlad plats för sin Exchange, SharePoint och Yammer profilbild?

Vissa av er som inte förstår hur långt ifrån de olika produkterna har historiskt stått ifrån varandra rynkar säkert på näsan och säger “meh, är det inte samma profil?” Nej, det är ju inte det. Det är dock fullt möjligt att skapa en dashboard där användaren upplever det som en profil. Där man kanske kan välja vilka bilder som är för internt bruk, och vilka som visas på Yammer i externa grupper kanske?

Tillfällig profilbild

Och vore det inte superbra om man kunde sätta upp en tillfällig profilbild? Jag tänker nu på en semesterbild. Man lägger upp när man ska åka bort, start och slutdatum med bild. De som är konservativa kan välja en bild med en diskret stämpel “semester” och de som är lite roligare kan ha en bild där man har en sombrero och Hawaiiskjorta. Då kan du använda Delve för att under de intensiva semesterperioderna bokstavligen SE vilka som är borta just nu. Det visuella rockar!

Tycker du också det är en bra idé? Rösta på den!

Jag la upp den i Uservoice och det vore roligt om några av er röstade på min idé.

Rösta på idén om profilbild

Har du aldrig hört talas om Uservoice tidigare?

Microsoft har flera olika User vocie för att ta in feedback och förslag kring deras tjänster och det som får mycket röster tittar de givetvis lite extra på. Alla användare har också ett begränsat antal röster så det blir inte per automatik “rösta på allt”. Det är många fler än Microsoft som använder user voice – kanske har även du en produkt som du skulle kunna använda detta för feedback från dina kunder?