Det är måndag och du har det där måndagsmötet igen. Du känner dig inte inspirerad för att det tar för lång tid, det ger dig för lite och du känner dig stressad innan det börjar.

Det behöver inte vara så. Tänk att måndagsmötet skulle kunna vara något du längtar efter redan på lördagen. Det går att ordna med hjälp av den nya tekniken som inte ens är särskilt dyr.

Bryt beroendet av tid och rum för information

Att träffas på en plats vid samma tid är en utmaning. Sluta med det. Bara sluta. Att avsätta tid för att ses kräver att alla är på plats och de som inte kan komma blir utanför.

I Office 365: Möten bokar du såklart i Outlook men du ska ju sluta med det. Så sluta kalla till möten hela tiden. Utmana dig själv genom att ställa frågor i Yammer.

 

Skapa en kultur av att bidra

Det är läskigt att bara skicka ut information när man inte vet vem som är mottagaren. Därför är det så lätt att skriva mail, men så svårt att skriva ett blogginlägg. Du behöver stötta din personal att komma dit, med workshops, goda exempel, mentorprogram.

I Office 365: Personliga bloggar i Delve, gruppbloggar i SharePoint, dela dokument med alla i OneDrive. Delve hittar dem.

 

Använd tekniken för att sprida information

Skaffa “confession rooms” där era anställda kan gå in och precis som i Big brother prata med en kamera. De ska givetvis inte snacka skit om andra i huset, utan ta fem minuter och prata om statusen i projektet, eller veckan som gått i kundbesöken. Informationen är viktig och det bästa forumet att ta emot det är vide för du får med tonalitet, ansiktsuttryck och du lyssnar snabbare än du kan läsa.

I Office 365: Vilken video som helst kan du ladda upp till din video portal i Office 365. Skapa säljkanal, projektkanal eller vad som passar din verksamhet bäst.

Vad ska du använda tiden för måndagsmötet till då?

Det är här du pratar problemlösning och strategi. Gråt ut bland kollegor, berätta trender, skapa det dynamiska mötet där man kommer ut och har inspirerat varandra, stöttat varandra och är bättre rustad att ta sig an veckan som kommer.

 

Ring mig för att snacka mer.