Det finns en uppsjö av resurser på internet om hur du börjar med SharePoint och Office 365 men det är oftast ämnat för tekniker, eller de som ska förstå vad det kostar.

Detta handlar om dig som ska börja använda SharePoint som användare.

Office 365 – Your complete office in the cloud (1:24)

 

Denna video är gammal men den är bra ändå. Priser och viss fakta (hur mycket du får i utrymme) har ändrats men hur det hela hänger ihop är bra.

Office 15-Minute Webinar: A beginner’s guide to SharePoint Online

Din egna checklista för att börja använda Office 365

1. Logga in

Bokmärk https://login.microsoftonline.com och logga in med hela din e-mail adress och ditt lösenord. Kom ihåg lösenordet för även om det går att sätta upp single sign on på företagets datorer så kommer du inte ha det på dina egna enheter.

2. Sätt upp din profil

Fyll på med så mycket information som du vill dela med din organisation. I vissa organisationer är man mer familjär än andra – det vet du bäst själv om det är en god idé att dela vad din partner heter, din födelsedag och information om barn och Twitter.

Vad du inte får missa är att sätta upp en profilbild på dig. Den kommer att synas i mail, SharePoint, Skype och säkert fler ställen. Din bild ska se ut som du ser ut som oftast, en närbild på ditt ansikte framifrån utan solglasögon. Vi ska kunna se vem du är. Målet är att dina kollegor ska känna igen dig på möten och konferenser. Ett foto – inte en tecknad bild. Så kamma dig, leta efter en plats med en neutral bakgrund och ta en selfie.

3. Sätt upp dina enheter

Smartphone, vanlig mobil med e-mail, läsplatta, hemdator? Du kan använda dem alla med Office 365 på lite olika sätt beroende på vilket operativ som dina enheter har. När du har loggat in på Office 365 portalen gå in på Office 365 settings och

4. Smaka på dina program

Du har fått tillgång till fantastiska verktyg – och nu behöver du lära dig att använda dem. Microsoft har en jättebra site med massor av kurser och utbildningar för alla nivåer. Jag är ofta på den siten för att lära mig nya saker. När du är i introduktionsläge för en produkt så titta efter 100 nivån. För dig att lära dig Skype, OneNote, Outlook kan spara dig TIMMAR i ditt liv. Lär dig mer om Officeprogrammen Word, Excel och PowerPoint om du använder dem.

http://www.microsoftvirutalacademy.com